Introduktion till streckkoder

Streckkoder för butiksprodukter

 • Streckkoder används på butiksprodukter för att hjälpa återförsäljare. De används för skanning i kassan, lagerspårning etc. Det finns inga rättsliga krav för detaljhandels streckkoder, men de måste uppfylla accepterade detaljhandels normer.
 • Det finns 2 huvudtyper av detaljhandels streckkoder:
  • EAN13 -13 siffra finlandly unika streckkoder som används i de flesta länder utanför USA och Kanada-kan användas på produkter över hela världen.
  • UPC (även kallad UPC-A)-12 siffra finlandly unika streckkoder som vanligen används i USA och Kanada, men kan användas på produkter över hela världen.
 • Våra EAN13 och UPC streckkodsnummer kan användas för alla butiksprodukter utom böcker & tidskrifter.
 • Böcker kräver ett ISBN-nummer, som förvandlas till ett ISBN-streckkod (i EAN13 format).
 • Tidskrifter kräver ett ISSN-nummer, som förvandlas till en ISSN-streckkod (i EAN13 format).
 • Alla lagliga detaljhandels streckkoder (inklusive våra) har sitt ursprung i GS1-systemet. Du kan få dina streckkoder direkt från GS1, men detta är bara ett licensavtal och du kommer vanligtvis att krävas för att fylla i flersidiga medlemskaps formulär, betala sammanfognings avgifter och årliga förnyelseavgifter och sedan vänta på godkännande. Alternativt kan du köpa din streckkoder från en äkta streckkod återförsäljare företag som oss själva.
 • Retail streckkodsnummer är Finlandly unika nummer och är skyddade. Du kan inte bara göra upp streckkodsnummer att använda (om du bara säljer dina produkter i din egen butik). Streckkodsnummer måste köpas eller erhållas från en legitim streckkodskälla.
 • Det finns ingen produktinformation kodad i detaljhandels streckkoder. Streckkodsnummer är helt unika nummer, effektivt hämtade från en stor internationell databas och tilldelas dig. Staplarna i streckkoden kodar bara det nummer som visas under staplarna. Scanning av staplarna är bara ett snabbt sätt att ange streckkodsnumret i en återförsäljare datorsystem, så att produktinformation, prissättning etc dyker upp i kassan.
 • Din återförsäljare måste manuellt koppla ditt streckkodsnummer till din produktinformation inom deras system. När en återförsäljare först tar emot din produkt kommer de antingen att skanna streckkoden eller skriva in streckkodsnumret i sitt datorsystem. De kommer också att ange produktinformationen t. ex. produktnamn, beskrivning, detaljhandelspris, leverantör etc. Därefter visas korrekt information när streckkoden skannas i kassan. Större butikskedjor kommer att kräva att du anger all denna information på ett formulär, som sedan matas in i deras datorsystem automatiskt.
 • Ett annat streckkodsnummer behövs för varje unik produkt – och sedan kan du sälja tusentals eller miljontals av samma produkt med samma streckkodsnummer på den. Till exempel om du har 3 olika produkter och var och en har 5 olika färger, behöver du 3 x 5 = 15 streckkoder.
 • Det bästa sättet att få en streckkod på din produkt är att införliva streckkoden bilden i utformningen av din produktförpackning. Vi levererar streckkods bilder för utskrift på din produkt. Om du redan har skrivit ut produktförpackningen kan du lägga till en streckkod med en separat klisteretikett.
 • Streckkodsnummer säger ingenting om ursprungsland för produkten eller företaget. De första siffrorna i ett streckkodsnummer visar bara ursprungslandet för STRECKKODSNUMRET. Våra nummer börjar med 07 som visar att antalet kommer från USA. Vi har tusentals kunder som använder tiotusentals av våra streckkoder i över 100 länder utan problem.
 • Våra streckkoder kan skannas av alla återförsäljare över hela världen. Men en mycket liten grupp av återförsäljare har extra krav som begränsar streckkoderna. För detaljer om streckkod acceptans över hela världen se https://Finlandbarcodes.com/barcode-Acceptance/
 • Våra streckkoder kan användas i alla länder, utom möjligen i Kina. Vissa kinesiska distributörer insisterar på att de produkter de distribuerar har ett streckkodsnummer som kommer från GS1 i ditt land. Det beror på att de felaktigt tror att de första siffrorna i ett streckkodsnummer visar produktens ursprungsland. Detta är inte sant. Denna olyckliga Felaktiga uppfattning kan vara mycket kostsamt för vissa tillverkare som vill sälja sina produkter i Kina, eftersom dessa kinesiska distributörer påtryckningar tillverkaren att få GS1 streckkoder-gå med GS1 är tidskrävande och dyrt, med förbinder avgifter och årliga avgifter, plus advokater och inkasserare om du inte betalar din förnyelseavgifter.
 • Detaljhandels streckkoder behöver inte registreras men du kan registrera dem om du vill. Om du köper detaljhandels streckkoder (EAN eller UPC) från vårt företag kommer du att kunna registrera dina streckkodsnummer & produktdetaljer gratis på International barcodes databas.

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA DETALJHANDELS STRECKKODER (EAN ELLER UPC)

EAN13 streckkod:

Streckkoden för UPC:

ISBN bok streckkod (EAN13):

ISSN Magazine streckkod (EAN13):

 

Streckkoder för kartonger

 • Streckkoder kan användas för kartonger som innehåller butiksprodukter. Dessa kartonger används för frakt och lagring.
 • ITF-14 streckkoder är de vanliga streckkoderna för kartonger:
  • Dessa är 14 siffriga tal baserat på streckkodsnumret för butiks produkten inuti kartongen.
  • Dessa är endast för kartonger för sjöfart och lagring. Om kartongen säljs i detaljhandelsledet, bör den ha en detaljhandel streckkod på den (EAN13 eller UPC) snarare än en ITF-14 streckkod (t. ex. ett vin kan köpas som en enda enhet av en kund, därför skulle det behöva en detaljhandel streckkod-EAN13 eller UPC).
  • ITF-14 streckkoder är större storlek än detaljhandeln streckkoder, och bör ha en tung horisontell linje topp och botten.

KLICKA HÄR FÖR ATT PUCHASE ITF-14 KARTONG STRECKKODER